הטרגוט של גוגל מורכב מהמון דאטה שנאספת עלינו ומבוססת על הנחות מושכלות. חלק גדול מאיתנו לא נידב אינפורמציה ישירות לגוגל כמו שעשינו בפייסבוק, וזאת לאור הכישלון של הרשת החברתית גוגל פלוס.
למזלה של גוגל, יש לה הרבה "רמזים" שהיא יכולה לקבל:
- השימוש שלנו במנוע החיפוש של גוגל לא רחוק מ"יומני היקר". אנחנו משתפים אותו בכל הרצונות שלנו, מספרים לו מה הבעיות שלנו ומקווים שייתן לנו את הפתרון להכל
- רובנו הגדול גם נהנה משירות הדואר האלקטרוני מבית גוגל – Gmail, וגם שם אנחנו מספרים לגוגל קצת על עצמנו. גם אם גוגל לא קוראת את תוכן המיילים שלכם, עדיין אפשר להבין בקלות שקיבלנו חשבונית על רכישת אוזניות, כרטיסי טיסה או ניוזלטר מבלוג מקצועי
- עוד נכס חשוב של גוגל הוא כמובן יוטיוב. YouTube משמש לנו הרבה פעמים כמדריך: איך להתאפר לראיון עבודה, מה הדרך הכי קלה להכין אורז, איך לשפץ את השידה בסלון.
כל זה מאפשר לגוגל להגדיר את הפרסונה שלנו בדיגיטל. לפי הפעילות שלנו בנכסים השונים, גוגל תגדיר את המגדר שלנו, הגיל שלנו, השכלה, סטטוס משפחתי, תחומי עניין ואפילו הכנסה כמשק בית. כמובן שרובו הגדול של האפיון מבוסס השערות וניחושים מושכלים, אז לפעמים נפגוש שם גם השערות לא נכונות או טווחים רחבים מדי.
בואו ניקח דוגמה מחיי הדיגיטליים: אני מנהלת מספר חשבונות גוגל – אחד פרטי, השני לעסק. גוגל מאפיין אותי באחד מהחשבונות כאישה בגילאי 18-44, כלומר הוא יודע ברמת וודאות גבוהה מספיק שאני אישה, אבל מתקשה לשייך את הגיל שלי לקטגוריית גילאים צרה יותר. החלוקה בדרך כלל היא למקטעים קצרים יותר של 18-24, 25-34 וכן הלאה עד שמגיעים ל 65+.
מזווית הראייה של הגולשים בגוגל – הודות לאפיון של גוגל נקבל מודעות מותאמות לנו אישית, גם כבאנרים ברשת המדיה (Google Display Network), גם כמודעות ביוטיוב וגם מודעות בג'ימייל.
מזווית הראייה של מפרסמים (או מפרסמים לעתיד) – נוכל לסמוך על יכולת הטרגוט של גוגל כדי להגיע לקהלים שרלוונטיים לנו.
איך נזהה באנר של גוגל?
באתרים השונים יש באנרים מכל מיני רשתות מדיה וגם באנרים ישירים באתר. במקרה של באנר גוגל אנחנו נראה בצד ימין של הבאנר אייקון של i x. לחיצה עליו תציג לנו אפשרות למידע נוסף:
אם נבקש להפסיק את הצגת המודעה, המערכת תשאל אותנו מה הסיבה לכך ועם הזמן יצטבר פידבק שלילי אצל מפרסם המודעה.
השאלה המעניינת יותר היא "למה דווקא מודעה זו?" להבדיל מפייסבוק אין כאן תשובה ברורה, אבל במסע לגלות זאת, נוכל להיחשף לאותה הפרסונה שלנו בדיגיטל לפי גוגל. כאן תוכלו לגלות מה גוגל חושבת גם עליכם.
בעתיד הקרוב אציג כאן באנרים מרשת המדיה של גוגל וכך תוכלו לדעת בזמן אמת מי מטרגט אתכם ולשער גם מדוע.
עד אז, מצרפת קישור לאתר קיים שעושה בדיוק את זה.
מוזמנים לשתף מה גיליתם. איפה גוגל צדק? איפה הוא טעה? האם נתקלתם בדברים הזויים?
אם כל זה מעניין, תוכלו לגלות מה עומד מאחורי המודעות שאתם רואים בפייסבוק